Citrontarte med ananasgazpacho och mangosorbet |
Citrontarte med ananasgazpacho
Pajskal
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
2-3 msk vatten
Blanda vetemjöl, smör och socker. Tillsätt vatten så det blir en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform med avtagbar kant. täck kanten med aluminiumfolie och strö torkade ärtor i botten. Förgrädda vid 150 grader tills skalet får fin färg. Ta ur ärtorna och ta av folien.
Citronfyllning
340 g grädde
360 g socker
9 ägg
4 citroner, skal och saft
Koka upp grädden. Vispa socker, ägg, citronskal och citronsaft. Tillsätt grädden. Värm upp till 75 grader. Skumma av och sila. Fyll det förgräddade pajskalet, grädda vid 140 grader i 10 minuter. Höj värmen till 150 grader och baka tills pajen är klar i ca 20 minuter. Kyl.
Ananasgazpacho
1/2 ananas
2 lime, saften
1 dl vatten
1 gul paprika
Skär ananasen och paprikan i bitar. Mixa alla ingredienser i 5 minuter. Serveras kyld.
Servera som på bilden. Jag la upp en kula mangosorbet till och det blev mycket gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar